Lugosihorror.hu
Főoldal
Hírek/Cikkek

Klasszikus horrorfilmek
Drakula 1931
Frankenstein 1931
A múmia 1932
A fehér zombi 1932
A láthatatlan ember 1933
A farkasember 1941
Tovább...

Előzetesek
Drakula
A farkasember
A múmia
A láthatatlan ember
A fehér zombi
Frankenstein
Láthatatlan kísértet
A hulla eltűnik
A fekete macska
A holló
Ördögi denevér
A láthatatlan sugár
A testrabló

Életrajzok
Lugosi Béla
Boris Karloff
Tovább...

Filmnézés
Videa
Vásárlás
Top 50 horrorfilm

Képek
Plakátok
Lugosi
Tovább...

Biográfiák
Lugosi Béla
Boris Karloff
Tovább...

Angol nyelvű oldalak
Lugosi.com
Classic-horror.com
Karloff.com

Legendák és hiedelmek
Drakula
Farkasemberség
Voodoo
Gólem

Kapcsolat
Kapcsolat


Hírek/Cikkek
Következő 10 cikk  
Kiderült, kitől származik a Lugosi-szobor
Nemrégiben oldódott meg a rejtély, hogy ki helyezte el Lugosi Béla mellszobrát a budapesti Vajdahunyad vár hátsó szegletében, 2003-ban. Mondhatni "természetesen" nem magyar kézből származik, egy Hartmuth Zech nevű német barátunknak köszönhetjük az alkotást.

Tovább...

Elkészült!
15 db filmet töltöttem fel a videa.hu és az ok.ru megosztókra, ha minden igaz, akkor ezeken nem törlik le őket 1 év után. Mind magyar feliratos, linkek a Filmnézés menüpontban.

Lugosiról nevezték el az október 1-jén nyitó Art+ Cinema nagytermét
A Budapest VII. kerületében 1912 óta működő mozi Art+ Cinema néven nyitja meg ismét a kapuit, nagyterme pedig felveszi Lugosi Béla nevét. Decemberben látható lesz a teremben a Rendkívüli mesék című spanyol animációs film, Edgar Allan Poe öt rémtörténetének különböző stílusú adaptációja, amiben Lugosi Béla is szerepet vállalt...

Tovább...

Beszélgetés Lugosi fiával és unokájával - Nők Lapja Café
Hollywood első és azóta sem kopott fényű magyar Drakulája, Lugosi Béla tekintete ma is vészjóslóan ragyog ránk a Los Angeles-i szuvenírboltok bögréiről és pólóiról. Bár ő már nem él, fia: Bela Lugosi Jr. és az unoka, Lynne örömmel beszélgetett Vida Virággal...

http://www.nlcafe.hu/szabadido/20131128/bela-lugosi-drakula-csaladja-vampir/Emlékezzünk meg a Mozikirályunkról
130 éve ezen a napon látta meg a napvilágot Lugoson, Magyarország valaha élt leghíresebb színésze. Egy lájkkal lehet tisztelegni, illetve ha őrá (is) iszunk ma! Boldog születésnapot kívánunk!
Elárverezik a Drakula-köpenyt
Elárverezik decemberben az Icons of Hollywood (Hollywood ikonjai) nevű árverés keretében Lugosi legendás köpenyét. Értékét körülbelül 1,5-2 millió dollárra becsülik. Fiára, Lugosi Béla Juniorra hagyta a darabot. Az 1938-ban született Lugosi Junior most úgy döntött, hogy aukcióra bocsátja. Ezen az árverésen egyébként sok film értékes darabjai fognak gazdára találni. Az eredményről viszont már nem tudok információt közölni.


Szülinapos és nyertesek
A mai napon, tehát október 20-án van a születésnapja minden idők leghíresebb magyar színészének: Lugosi Bélának, idén a 129.-ik. Magam és mindenki nevében, aki szereti őt, boldog születésnapot kívánok! A nyereménysorsolás a következőképpen alakult: 1. Bj-Lydia (sapka), 2. Krisz (bögre), 3. Vidifan (kulcstartó). A nyerteseknek mondom, hogy küldjétek el e-mail címemre a neveteket és lakcímeteket, aztán néhány napon belül kézhezkapjátok a cuccot.


Elindult a nyereményjáték
Kezdetét vette a nyereményjáték, ahol értékes lugosis tárgyakhoz lehet hozzájutni. A részvételhez regisztrálni kell és a következő kérdés válaszát elküldeni az e-mail címemre: Ki alapította az Universal filmstúdiót és melyik évben? Ha ez a két lépés sikeresen megtörtént, akkor írok visszaigazolást a részvétel meglétéről. A szavazás eredménye nyomán az első szerencsés sapkával gazdagodik, a második bögrével, a harmadik kulcstartóval. A sorsolás napja október 20., hiszen ekkor lesz Lugosi születésnapja. Jó szerencsét kívánok mindenkinek!


Újabb menüpont
Egyik újítás a másik után! Elkészült a Legendák és hiedelmek menüpont, ahol a Dracula alakját ihlető Vlad Tepesről, valamint a farkasemberség és a Haiti szigetéhez kapcsolódó zombifikálás hiedelméről olvashatjátok el a legérdekesebb momentumokat.


Létrejött az oldal
A mai napon, 2011. agusztus 11-én megalakult Magyarország egyetlen Lugosi Béla rajongói honlapja, illetve horror klasszikusokkal foglalkozó honlap. Sokan nem is ismerik őt a saját hazájában, miközben az egyetlen magyar színész, akinek csillaga van a Hollywoodi Hírességek sétányán és a legismertebb magyar az Egyesült Államokban. Remélem tetszeni fog.


Következő 10 cikk  


Lugosi Béla Mozi Legenda
(1882-1956)Az időtlen vámpír